Friday, July 31, 2009

Try to make hepi...(Part 6, episod 1/2)

JULY 24th, 2009 - FRIDAY, aku terpaksa pergi ke Pulau Pinang untuk satu sesi temuduga di kilang Jabil untuk jawatan Technician pada jam 3 petang. So aku bertolak lebih awal ke sana.. dalam kul 10 stgh pagi lebih aku kuar dari umah, Disebabkan oleh edy nak ikut sekali kesana.. jadi aku terpaksa singgah sebentar di SP iaitu di Laguna Height, tapi edy lak time tu buat hal.. kol punya kol.. msg punya msg.. tak bls2 juga.. aku nie dah la dah lewat!! so aku tinggal jela dia tu. Padan muke dia..!!!geram jug aku... dah tau nk ikut tak bangun awal2.. Fark betoi la!!!

Aku terus jumpa ngan adam & wan dekat belakang stadium (ade medan makan la..) dlm kul 12.46tghari. Lepas tu kami solat Jumaat dulu di masjid berdekatan... time tu la adam cakap aku nie rare gile... yela.. aku nie tak penah2 pakai baju lengan pjg.. n nmpak kemas kot... entah la.. mgkin aku sndiri tak suke pakai mcm tu la.. rimas kot..

After solat jumaat, aku ke opis apex untuk meninggalkan resume aku kepadanya.. ade jwatan kosong katanya....



Dalam pukul 2.13, aku memulakan perjalanan ke kilang Jabil di bayan lepas. Sekali lagi aku merasa masuk kilang lain pulak.. sampai je pintu masuk dlam kilang tu.. member si karen tu dah tunggu ngn kwnnya mawi budak HR. aku terus dibawa ke dalam bilik interview. Diberi kertas soalan dan sebelahnya adalah jawapan!! senang kerja aku.. tapi mawi cakap; ko bt la kasi salah 1 @ 2.. jgn betoi sume lak.. kang intervierer hairan lak...??

Setelah siap, baru la aku dibawa penginterview ke bilik interview len pulak.. Hampir sejam aku di temuduganya... Macam2 ditanya.. owang cakap, owang yg interview aku tu kerek cikit.. dia suke interview owg je.. nk amek owg kje.. maaf jela.. Macam cibai juga mcm tu... ape punya owang melayu la.. nak tolong sesama melayu pun tak nk ke?? bila nak maju camni?? entah la... nie dah seminggu aku tunggu.. tak de jawapan pun..?? lantak la.. janji aku dah usaha utk g sana.. n buat yg terbaik aritu...n kwn2 aku dah tolg pun.. Thanks kamu sume..

Lepas sumenya selesai.. aku ke opis adam.. untuk mendapatkan semula kamera Nikon yg aku bawa tadi.. (cz why la takde pic time interview tu) aku tinggal kat adam tadi sebelum g opis apex.. kang susah lak nak pegang.. nak interview lagi.. kalau edy ada, tak pela juga leh tolong pegang..



Kemudian aku ke Tesco jelotong, untuk berjumpa ngn kak angkat aku.. iaitu kak Norma.. dah lame rasenya aku tak jumpanya.. aku temani dia shoping ngn kawannya... namenya kalau tak salah Yanie kot?? (dia memintak aku supaya jgn letak pic dia dlm blog.. so... tunaikan jela..)


so aku snap belakang2 je...(pakai camera HP je nie..)

Banyak juga dibelinya aritu.. katanya untuk barang2 sekolah.. n aku juga dah lame tak shoping dalam tesco tu.. huhs... Kami ke food courtnya untuk makan.. aku biase la kalau makan tempat mcm tu.. claypot jela pilihan aku.. huhs...



Hurrmmmm... baru aku teringat, last aku shoping or makan dalam tesco tu.. adalah bersama ngn Yana, di bulan pose tahun lepas... teringat la pulak kat dia.. last2 aku tak lalu makan... hurmmm.. ape la...



Aku teman kak aku beli baju and len2 jap sebelum aku balik ke rumah sewa adam.. Sampai je dirumah adam, aku terus paksa adam kuar... aku punyala tak jadi balik arini coz nak teman ang disini.. mule mls nk blk awl.. cz jln jem.. yela ari jumaat..mmg jem la ptg2 kt jambatan tu.. kes tu nak jampa kak aku dulu tu.. tapi ingat dah lwt and adam pun tak kasi balik lagi.. so aku tumpang la kat umahnya dulu mlm tu.. Kami kuar shoot gambo malam tu.. tgk la..


Pandangan Time Square Penang, dari bawah




arca dihadapannya






Bangunan Ivory





Lepas bergambo disitu.. kami ke S.S lak...Hahaks.. tak masuk pun.. coz adam and wan tak pakai kasut la.. So jalan2 jela di hadapannya tu..



Kami ke restaurant berdekatan.. Sup Hameed!! adam kena sup ayam.. wan bihun sup, aku kena roti canai jela..





Keesokan paginya. aku bangun dalam kul 9 lebih, aku siapkan diri aku.. dan terus pulang..di sebabkan dah lame kau rase aku tak naik feri, so ke jeti la aku..







dibawah nie adalah dari pandangan seberang prai tau...



Ade sambungannya lagi tau..!! tunggu jap ok??? coz lepas dari penang nie aku ke......................


video
lirik lagu nie... hurmm.. sedih juga la... (kene pun ngan diriku nie...)

Thursday, July 30, 2009

Merana aku merana...(cintamu mekar dihatiku)

Semakin hari semkin perasaan sayang tu hadir dalam diriku terhadap dirinya tu.. entah la kenape...?? nak kata aku couple ngn dia?? tak juga.. penah jumpa?? tak juga??? sudah sepuluh tahun kami tak bertemu.. huhs.. lame sgt tu... tibe2 je aku terase nak sgt amek tahu ttg dirinya tu... dia buat ape?? makan ke blum??? sihat ke dia?? cmne pelajaran disana?? dia nie sorg yang boleh jaga diri ke? tapi dari yg aku tahu la.. dia nie pun bleh diharapkan.. and mmg setia owangnya... aku harap aku dapat menjaganya seperti mana aku menjaga xgf2 aku yang dulu... so lani relax dulu afiq.. ade jodoh tu ade la.. takde nak buat camne.. jgn gopoh2 ok?? ko kje pun takde lagi?? camne nak jaga dia??diri ko pun tak terjaga?? tuhan dah aturkan terbaik segalanya untuk kita, afiq.. tapi jodoh tu kan kita yang kena cari.. tak cari tak datang juga.. hurmm.. susah juga hidup kat dunia macam nie.. igtkan datang di dunia nie leh la aku buat ape yang aku suke.. tapi aku juga perlu mencari pasangan hidup untuk lengkapkan keceriaan dalam diriku nie.. patut la sunyi je hari2 aku nie walaupun sibuk.. huhs.. Tuhan berikanlah aku ketabahan hidup untuk aku teruskan sisa-sisa hidupku nie di dunia yang fana nie ya allah...

Hope dia nie jodoh aku yang seterusnya... dan terakhir dalam hidup aku nie.. (aku kelaparan dan dahagakan kasih sayang dari seorang insan yang bernama WANITA.. hahahaks.. galak gile!!!)


video

Wednesday, July 29, 2009

Try to make hepi...(Part 5ive)



Beberape minggu yang lalu.. momo terasa begitu sibuk sekali hinggakan nak update blog pun tak sempat.. lain2 tu curi2 je.. and ape yang sebenarnya aku buat blog nie adalah bertujuan nak mencerita ape yang aku buat sepanjang minggu-minggu aku lalui tu.. tapi terase mmg sibuk sejak akhir2 nie.. So nie adelah cite dalam 2 minggu yang lalu.. (19-22 july)





Pic. nie adalah time ade Hari Kesihatan Peringkat negeri kedah bertempat di tasik darulaman.. aku menang dalam acara bermain Congkak.. Johan Beb!! hihihi.. dan gambar yang atas sekali tu time aku g check gigi aku yang ade masalah cikit.. Dr. kata gigi aku tu kene jaga leklok.. kalau tak, kena operation la... huhs.. tu lagi fobia la..

Dan di bawah nie adalah beberape pic yg sempat aku snap pada aritu...


Man dan Chin


salihah


Kak Muja dan Qilah


Mie



Pada petang tu, aku dan Man lepak kat kedai awek yang selalu aku n the geng lepak tu la kat pumpong tu...(man kenakan aku malam tu.. kena belanja dia la.. huhu.. dah menang) tapi kami telah membeli tiket wayang, Cite Harry Potter la... walaupun ending dia mcm tak best je.. tapi itu adalah episod terakhir dlm novelnya tu.. so mesti kena tgk jugak!!!

Kami (aku, Man & adda) tgk cite tu lam kul 12a.m(tghmlm) habis kul2.29a.m..huhs.. mmg tak sedar lgsg, cz asyik ngn nonton cite tu.. nak kta best, tak la sgt.. tapi entah la..



Keesokannya aku kuar lak ngan budak2 nie.. (adam, amet, nazim & wan sabah) Kami ke a/star,sebenarnya untuk temankan si Fira tu untuk membeli Camera DSLR nikon.. mungkin D60 kot.. tapi dia lak tak muncul2.. so kami lepak2 la.. tunggu menunggu.. Sambil main2 snap pic owang len same.. Hahaks...




nie lah Wan Sabah



Snap punya snap..tunggu punya tunggu.. fira tak muncul2 juga.. so kami mengambil langkah untuk ke pusat snooker.. mule2nya puas juga cari dimana.. last2 jumpa juga.. tapi tempat nie.. macam menakutkan.. dah la pasang lagu 60 an.. and yang jaga kat kaunter tu lak.. 'nyah' tau!!! huhuhu.. 1st time main snooker dapat air minuman.. tempat lain takde lak.. huhs.. nak minum pun takut je... tapi nak mian punya pasai.. main jela.. buat bodo sudah..



Lepas tu habis main snooker.. kami g lepak kedai awek semalam yang aku lepak ngn man tu..
tu pic aku makan beger.. kalau aku datang sini je..mesti makan beger.. entah la nape..??? ngan air milo '0' ais cincau!!!


gambar hiasan.. (azie)

So nanti kan part yang akan datang.. (entah bila punya aku nak update cite munggu lalu lak nie..) huhs...

Sunday, July 26, 2009

Bila Bunga Dipetik Orang....

Ketika ini.. aku betoi2.. teringatkan.. rindukan kamu.. entah la.. jiwa aku semakin memberontak untuk terus mengenangkan kamu disana.. entah kamu sihat atau tak?? Kamu tengah buat ape tu?? entah kamu bagaimana sekarang?? hope sangat kamu dalam keadaan yang betoi2 elok.. coz im very2.. care about u!! Walaupun aku cube lupekan kau.. entah la.. hatiku masih lagi mahu mengambil berat tentang kamu tu.. arrrgh.. susahnya jadi orang yang sentiasa berfikir nie.. tak kira masa dan keadaan.. tetap mahu berfikir tentang kamu juga.. kamu tahu kan otak aku nie berfungsi camne??.. semuanya diluar jangkaan kamu kan?? Bagaimana aku hendak melupakanmu...??? hurmm.. hope kamu boleh berfikir panjang2.. dan terbuka hati mu itu untuk bertemu dengan aku walaupun untuk terakhir kalinya aku bernafas dalam dunia nie.. tolong sangat2...

video
lagu nie untuk kamu... "My2"

Wednesday, July 22, 2009

U R My Only One....

Walaupun ade dikalangan kamu semua yang sudah terbaca mengenai cite dibawah nie.. tapi momo tujukan benda nie untuk seseowang... semoga dia pahaminya...
(kamu kan sangat berpengatahuan?? so, kamu mesti paham hal nie kan??)


Pada suatu hari di sekolah, seorang pelajar bertanyakan pada guru ketika itu guru sedang mengajar mengenai kasih sayang.

Pelajar: Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang? Macam mana juga kasih sayang tu nak berkekalan?

Cikgu: Ok,kamu ikut apa yang saya suruh. Kamu pergi ke padang, kamu berjalan di atas rumput, di hadapan kamu, pilih rumput yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walau sekali dan petik rumput yang paling cantik bawa ke kelas.

Apabila pelajar itu pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya.

Cikgu bertanya, “kenapa tiada rumput di pilih?”

Pelajar: Tadi masa saya berjalan, saya cari la rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik, tapi cikgu kata petik yang paling cantik, maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang cantik lagi tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di hujung padang pun saya tak jumpa yang paling cantik. Mungkin ada diantara yang dibelakang saya tadi ada rumput yang paling cantik tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang lagi, jadi tiada rumput yang boleh saya petik.

Cikgu: Ya, itulah jawapannya. Maknanya apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang janganlah kita mencari lagi yang lebih baik dari itu. Kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaik-baiknya. Jangan kita menoleh kebelakang lagi kerana yang berlaku tetap berlaku. Semoga yang berlaku tak berulang lagi. Dan ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan paling baik, mahupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi.



video
Thanks coz terangkan maksud lagu nie sebenar-benarnya... and give this to me...
My heart will still... beat for you... >_o
My Only One.....

Monday, July 20, 2009

Journey Through The Decade


video

Untuk kawan-kawan yang meminati kamen rider dan yang meminati lagu2 japanese..... Mesti kena tengok nie!!!

Sunday, July 19, 2009

SadnessDay

19 July, punyai kenangan yang mungkin susah nak lupekan… Pada tarikh nie lah aku temui boleh dikatakan dia nie GF aku.. coz kami pernah declare couple, walaupun hanya dalam phone je.. so 19.7.08 tahun lepas la kami berjumpa buat kali pertamanya selepas couple dalam sebulan or 2 bulan (entah.. lupe la dah brpe lame kami couple time tu)

Siti Fatimazahara


Nick name dia, Zara. Diikutkan mama dia ajak dia ke Korea untuk bercuti, tapi disebabkan dia nak juga jumpa aku, so dia cakap kat mama dia untuk turun ke KL (dia dari Sabah) ngan alasan nak jumpa kawan lame dia kat KL tu.. lagipun umah sewa kak dia pun kat KL juga kalau tak salah aku lakan… So kami berjumpa juga aritu.. time tu aku masih lagi berkerja di Motorola, penang. Eh.. seingat aku..aku baru je keje kat Motorola tu..

Aku g KL sorang diri time tu.. tanpa beritahu yana yang kini jadi xGF aku pun.. (tapi time tu still couple la..n time tu kami bergaduh) so aku ngan yana agak jarang contact la coz kami gaduh.. dia kalau gaduh nie memang susah nak layan aku nie.. entah la kenape?? Zara pun turun KL ngan mama dia coz time tu mama dia ade convention ape entah kat PWTC tu.. so mama dia check in hotel di sebelahnya je..yang berhadapan ngan The Mall tula..(lupe sudah name hotel tu) Aku sebenarnya turun S.Alam sehari sebelum tu.. coz jumpa adif ngan kawan-kawan lain.. and time tu juga la jumpa Lina Chan.. kenalan dalam Myspace.

Lina Chan


So awal pagi dalam kul8 pagi lebih aku naik komuter ke Putra KTM dari Padang Jawa KTM (s.alam), aku temuinya di lobi hotel tu.. ingatkan nak jumpa kat The Mall je..tapi dia macam takut je (dia tak biase ngan kl nie or dia dah bertahun gile tak datang kl nie) so aku kena tunngu dia kat lobi hotel la.. memang agak kelainan la, coz 1st berjumpa nie.. aku agak terkejut juga, coz aku tengok dalam MS kecik je owangnya.. tapi bile jumpa real2 nie.. Huhs.. hanya tuhan je tahu perasaan aku time tu.. tak tahu nak terangkan macam mana keadaannya.. dia pun macam terkejut juga la.. Tapi ape yang bestnya bagi aku.. coz baru 1st time juga.. dia buat macam kami dah lame jumpa.. jumpa2 je aku kat lobi tu.. dia terus bersalaman cium tangan aku!!! Terkejut juga la aku.. baiknya budak nie.. dah la comel gile bagi aku lakan!! Nie kalau xgf aku baca nie(si yana) mesti kata aku nie dok banggakan zara banding ngan dia… Yana.. kamu ade kelainan dan kelebihan yang tersendiri ok?? Momo tak cakap yang zara nie perfect 4 me ok?? Ok sambung balik cite tadi.. ok kami agak kaku seketika time tu.. masing-masing macam tak percaya je yang kami akhirnya jumpa juga real2 macam nie.. So aku cakap kat dia kita ke KL la jalan-jalan dulu ek?? Dia cakap terpulang la.. tapi dalam perjalanan nak ke stesen Star LRT yang berdekatan, aku cakap la plan ape yang telah kami rancang dulu.. and aku terangkan juga plan yang telah aku pk kan.. dia agak terkejut time tu.. coz selama dia kawan ngan laki lain, tak pernah ade laki yang rancang ngan betoi telitinya tentang pape hal.. ++ masa time dating nie!!! Lagipun aku memang suke rancang sesuatu plan nie ngan betoi2 teliti agar takde pape yang boleh halang aku punya program yang telah aku rancangkan tu.. bukan setakat satu plan je yang aku pk kan.. malah aku akan pk juga plan2 len.. so kalau plan 1st tak jadi.. aku masih ade lagi plan B or C untuk dijalankan…


Kami turun kat Plaza Rakyat, kami berjalan kaki ke Stesen Pudu untuk check in hotel disana..(utk aku la.. cz mlm nie aku nak tido mane??dia tak pela dok ngn mama dia) Hehehe… (aku nak juge ayat nie juga) After we doing our stuff, kami pun bergerak ke KL sentral ngan menaik komuter dari Bank Negara. Disitu la aku ade sms ngan yana untuk bertanyakan dia berada dimana, aku takut tetibe je kami berjumpa dimana-mana dalam kl nie..(dia ade kat kl time nie, g umah makcik muna) nasib baik time tu yana ade kat TAR, jalan2 kat masjid jamek,shoping. Aku tak cakap la aku ade kat kl time tu, coz kalau cakap mungkin yana nak jumpa aku.. mane la nak tau kan.. better jgn cakap!! Hihihi.. So aku teruskan la naik komuter ke kl sentral tu.. Kami tunggu dalam sejam juga la, coz kawanya dari Klang.. sesudah jumpa.. kami menaiki monorail ke Time Square. Sesampai je.. terus ajak dorang makan.. lagipun tadi kat kl sentral mule kami dah nak mkan dah.. aku nie pun siap beratur lagi nak beli makanan kat KFC tu.. tapi Zara lak cakap yang kawannya sudah mahu sampai bah… so tak sempat makan la.. lapor gile nie bah.. ngee.. ngee..ngeee… buat kali pertamanya Zara hairan tenagok aku makan KFC.. sama juga sume owang akan nampak hairan n pelik bile tgk aku makan KFC nie.. coz aku akan mencampurkan potato + coleslaw + sume jenis sos (thai,cili,tomato) menjadi satu adunan SOS istimewa. Hihihi.. mule2 owang akan nampak macam muntah je. Tapi nnti2 tahu la rase dia camne… Zara pun camtu juga la.. (Yana pun same juga,sampaikan lani pun dia buat camtu juga bila kuar ngan owang len or famili dia) tapi aku tetap mahu dia rasekan juga.. dia cakap sedap juga ye.. aku cakap tengok owang la bah..

NurLiyana


After makan, kami sempat juga bergambar.. disitu la buat kali pertamanya kami bergambar bersama… Kami berjalan-jalan dalam TS tu.. kalau tak salah aku la.. kamu bergaduh juga dlam TS tu.. mungkin dari sebab tgk aku nie asyik sms je..ngan sape pun tak tahu.. dia cakap, sms sama liyana tu?? Aku cakap, xla bah..bukan.. lalu dia rampas hp aku n baca.. terus tarik muke.. n dia jalan je ngan kawannya tu.. bile aku sms dia.. dia buat bodo je.. so aku kene ikut la dia.. tapi dari jauh jela.. aku risaukan dia.. kalau2 dia sesat kang.. dah la kl lak.. dia tu mcm 1st time dtg kl nie.. huhs.. dia bukan macam yana tu, boleh diharapkan… n aku pun tak risaukan dia sgt!! Nie zara.. huhs.. so aku ikut jela. Walaupun dia tak layan aku nie… Ade juga aku sms dia cakap aku nak balik la kalau macam nie.. dia cakap, nak balik la bah.. nanti tinggal dia disini, sesat owang colek dia gimana?? Huney tak tahu jalan disini.. so aku pun tersenyum la sama dia.. >_<

1st & last time bergambar bersama

(gambo nie lah yg paling yana mengamuk sekali)


Tibe2… mama aku kol !?!

Mama : (Suara menangis..)
Momo : Kenape nie mama?!?
Mama : Tok ang, dah takda…
Momo : Tok pi mana pulak??? (bukan buat lawak!)
Mama : Tok ang dah meninggal!!!
Momo : Ya allah!! Bila mama???
Mama : nie baru je..mama OTW g umah maklong nie.. tok meninggal disana..ang balik tau!!!
Momo : Abang kat KL nie mama, sat g abg cari tiket balik ok?? Mama sabar tau..

Aku time tu ddah jadi gelisah gile la.. yela.. aku nie boleh dikatakan cucu kesayangan dia la.. dah la tok aku tak sempat nak rase duet gaji aku time aku kerja nie.. huhs.. tok pun tak sempat nak tgk aku buat kali terakhirnya..lagipun dah la tu tinggal tok aku je..tok wan aku dah lame meninggal time aku nak amek percubaan SPM dulu.. Aku terus bagitau zara yang aku nak balik cepat, coz tok meninggal!! Dalam masa yang sama pun aku smsm yana utk bgtau hal yg sama.. tapi zara cakap leh tak tggu dia dulu until mama dia dtg jemput kt TS nie.. yana pun, kalau ikutkan hati.. dia nak je ikut aku balik kedah.. coz yana penah jumpa tok aku.. n siap tolong mandikan tok aku lagi.. coz tok aku nie.. macam lumpuh je.. tapi disebabkan yana datang ngan makcik muna n barang2 dia pun still kat umah makcik.. so tak dpt la nak ikut blk.. lagipun aku ckp aku kne balik ke penang dulu..coz brg aku ade kt penang tu.. moto lagi..

Selepas zara balik ke hotel.. aku terus ke pudu untuk mendapatkan tiket bas ke penang, cume ade bas paling awal pun kul 10mlm kalau tak salah aku.. masa tu baru je kul 8 lebih2.. so aku masih ade msa lagi untuk berjumpa ngna zara.. coz kamikan still macam bergaduh je tadi.. aku pun terus naik LRT ke PWTC.

Aku terus ke hotelnya utk berjumpa ngan dia buat kali terakhir mungkin.. (tapi mmg tula la terakhir pun..) dia turun juga coz atas pujuk rayu aku tu.. dia just turun pakai baju tido je.. lagipun dia mcm ckp kt mama dia nk turun jap je.. tak ckp nak kuar g mne pun.. aku agak sedih juga la time tu..cz aku terasa mcm lps nie mcm berakhir je hubungan kami nie.. ok la..aku pun tgh rase sedih je nak cite bab nie.. so aku langkau ok???sbb time nie pun zara mcm nak lyn or not je kta ku nie..lagi la sedih.. Aku pun terus balik naik train ke pudu semula coz sudah sampai masanya utk aku bertolak ke penang..

lukisan yang zara lakar utk aku... (muke aku ke tu??) not bad.. but nice.. thanks!!

Aku sampai di penang dalam pukul 3-4 pagi la.. aku masih lagi terasa ngntuk sgt n terlalu letih coz aku terlalu byk bergerak kot siang tadi..(mmg byk pun kan?) so aku tido dulu la.. n aku kunci jam dalam kul 6 pagi.. tapi aku terjaga dalam kul9 pagi kalau tak salah aku.. haram tak dengar lgsg jam tu!! Ape lagi, kelam kabut buatnya.. cepat2 aku siap bertolak ballik.. tu pun nasib baik yana yang kol aku.. kalau tak, Huhs… lagipun tok aku nak dikebumikan dalam kul11 pagi (12.07.08) aku terus bertolak manaiki motor kesayangan aku tu.. tapi aku silap… aku ingatkan bila naik feri nie aku akan saampai cepat.. tapi lembab gile.. entah macam mane la aku nak naik feri time tu.. aku terus pecut habis laju la.. 120-140km/j juga la aku drive moto tu.. dalam perjalanan pun abah aku masih juga kol… suruh cepat cikit but bawa leklok.. coz tgu aku je!! Padahal aku dah bawa habis laju kot tu.. bukan aku drive krete??? Huhs..

Bila aku sampai je.. aku tengok owang dah ramai gile la!! Aku terus turun dari moto n berlari ke umah tok aku tu.. time aku lari tu.. sume owang memandang kearah aku.. n aku terdengar.. tu apit dah balik.. cucu kesayangan tok dia tu.. alangkah terkejutnya aku coz tok aku dah dikapankannya sepenuhnya… (dah tutup mukanya sekali,dah ikat pun) tapi nasib baik la abah aku datang membukanya semula.. sempat juga aku kucup dahi tok aku tu!! Aku ape lagi.. terus ngis la..kuat gile lak tu.. dah la atas moto tadi pun air mata tu dok kira nak kuar je.. maklong aku datang sabarkan aku time tu.. mama aku yang dah ok tadi pun ngis balik bile tgk aku ngis time tu.. lepas tu dorang bawa arwah ke masjid utk disembahyangkan..


Lepas solat, arwah tok aku dikebumikan di belakang masjid kg. suke menanti tu.. nak di letakkan bersebelahan ngan tok wan aku.. tapi disebabkan dah takde ruang n tempat tu selalu bertakung air bile hujan, so mmg jauh la dari kubur tok wan aku tu.. mmg jauh juga la and aku sempat tolong owang lain turunkan tok aku ke liang lahad tu.. time tu tetibe je hujan lebat gile la.. Huhs..habis sume owang basah time tu!!

Aku dan lain2 pulang ke umah tok aku tu ngan perasaan yang sgt pilu.. angah pun tak sempat pulang ke kedah.. coz ade pun ‘have their own stuff’ so pandai2 la.. aku nie.. cucu kesayangan tok aku.. cmne pun aku kene juga tgk tok aku bt terakhir kalinya.. so that why la aku namekan hari tu adalah ‘sadnessday’ aku bah..


video

lagu nie utk...........

isabella....