Monday, June 14, 2010

~TrauMaa~


Gua Kelam 12 June - Kejadian yang tidak disangka-sangka telah berlaku diantara jam 17.11, diPersimpangan ke Gua Kelam dan Kaki Bukit, apabila pemandunya telah hilang kawalan semasa memandu di waktu hujan yang lebat itu. Kata penduduk yang berhampiran, dia terdengar sebuah kereta yang ''break'' dengan kuatnya, dan dengan pantas dia keluar dari rumah datang untuk melihat apa yang terjadi.



Pemandu yang berusia 24thn 11bulan 12hari (23 jun nie besday dia..) yang tidak mahu namanya disiarkan; "saya tidak sedar sgt ape yg jadi, tapi seigt saya, tetibe nampak selekoh.. n saya nk kona xboleh.. tekan break kaki pun mcm xfunction je.. bile sampai ke tanah cikit baru la leh kona.. tapi dah terlambat.. dan tgk depan ade satu tiang besi (tiang talipon maybe) dlm ati nie berkata dok nak langgaq dah tiang nie... mampus aku... terus pusing stereng kereta tu hbs2.. n terus jatuh dlm gaung or parit tu... Syukur sgt la kami semua selamat dgn eloknya" katanya..



Mangsa kejadian lain turun jadi fobia dan tak berkata apa2 lepas kejadian teruk itu berlaku.. hanyalah mendiamkan diri saja. 3 orang semuanya yang terlibat dalam kejadian itu.. seorang lelaki dan 2 orang perempuan.. juga salah seorangnya adalah adik perempuan kepada pemandu itu.. " saya hanya mampu menjerit dan menutup mata saja apabila abg saya tu, telah memusingkan stereng kereta itu.. dan bila buka mata tgk2 kami dah berada dlm parit yg penuh ngan sampah tu.." katanya.




"Aku dah macam serik dah nak drive kancil!!++ kancil PUTEH!!!" errkh... kami pun kurang paham ape yang dikatakan olehnya itu.... tapi ape pun kata penduduk yg datang menyaksikan kejadian itu berkata ; "ampa patut buat sujud syukur!! ampa semua selamat! sbb tempat ampa exciden nie, 3 ari lepas baru je mati seorg pemandu.. juga memandu kereta kancil, lagipun tempat nie mmg slalu exciden pun.. 3, 4 ari mesti sekali ade je exciden.. tempat nie temapt lori minyak lalu.. mesti ada tumpahan minyak punya la... sebab tu licin jlnnya... kami dah pggil bomba utk bersihkan tempat nie.. tapi mesti ade lagi kesan2nya itu..."



Kereta itu cume kemik pada bahagian dekat tayar depan saja.. dan shaftnya patah.. serta minyak shaftnya juga bocor..menyebabkan kereta itu itu boleh bergerak utk pulang dan terpaksa menggunakan TollTrack utk menaikkannya semula keatas.. Kesemua kosnya dalam anggaran RM80O lebih, termasuk upah membawanya ke Jitra.



"Inilah adalah kali pertama saya sejak 4 ke 5 tahun memiliki lesen memandu kelas D nie.. saya exciden ngn kereta.. selalunya ngn moto je.. huhs!!! hope sudah la.. last la nie.. xmau dah!!! minta simpang malikat 44!! xmau parut dah la!!! cukup la kat lutut and kepala nie serta len2!! hope sgt!!"katanya....



Ingin memintak maaf kepada tuan punya kereta, cz nie exciden kamu tak leh kuar kemana2 dah.. and duet ganti rugi akan dibayar secepat mgkin.. tapi tunggu la gaji masuk dulu ye... Ampun Tuan Putri... - berita sensasi, saya MomoSukie melaporkan....



(maaf xpenah taip ttg berita nie.. kes tu ayat dia tak chanteh..+ pic sume nie snap gune cam hp nokia 2 m.pixel je..)




Lagu nie......
"Tipu la kalau aku tak RINDUkan dia lgsg kan??"

video
Full House OST - Geu Deh Ji Geum
Dengar cite Full House ke 2 akan disiarkan tak lame lagi.....
sabar tak sabar.. kne juga tunggu la...

Tuesday, June 1, 2010

~ Begin a New Life ~



Assalamualaikum dan salam sejahtera serta salam kemaafan dari saya yg tak terhingga...hampir 6 bulan blog nie tak terusik sama sekali pun.. diatas kesibukan yg melanda dalam diri ini sejak bekerjaya tetap nie...



Ok buat pengetahuan kawan2 diluar sana... momo sekarang berada di negeri Pulau Mutiara... and tgl di Jelutong bersama kawan2 tersayang ; AdamLuba, Apex Penjual Ikan dan Kamil Si Kereta.... hihihihihihihihihi.....



Owh pic yg anda semua terlihat nie adalah pic sebelum momo kerja di pinang ok?? iaitu bulan satu lepas kalau tak salah... kitaorang kuar g Camping di Batu Feringgi.. sume tu budak2 kls edy la... Time nie momo jadi pemandu pelancong la....



Sebenarnya byk lagi pic yg momo nk masukan dlm blog nie.. but pic tak sempat nk edit n ade pic kat camera kwn2 yg len.. so phm2 jela.. lagi pun.. bila dah kerja dlam kilang nie.. kerja lak 12jam sehari... tentu la sibuk sangat.. mcm takde msa utk kuar je ngan kwn2 len.. or buat aktiviti len...
Blk kje je.. letih.. trus tido... Mcm dah takde life pun....



Ramai yg tegur, yg momo nie dah lain... mcm2 la.. tak nak sebut la.. but... enth la... mgkin brubah.. mgkin juga tak.... Momo dan Tuhan je yg tahu ape yg sebenarnya belaku dlm diri nie...



Hope lps nie.. momo terus lagi maju kedepan... dan diredhai oleh Allah s.w.t. dan tolanglah cerahkan masa depan momo nie... Murahkanlah rezeki dlm diri ini ya allah....serta tunjukanlah jalan yg benar.. jalan yg diredhai olehmu.... Dah la lagi 23hari momo akan meningkat menjadi 25tahun... huhs... (23 June) -----> jgn lupe wish me ok??? ;)



Thanks kepada semua yg ingin berkenalan ngn momo selama ini.... best bangat bersama korang!! kepada yg tak jumpa lagi diluar sana.. insyallah.. ade masa jumpa ok?? lgpun time takde awek nie lak momo leh jumpa kwn2 gurl yg len... dulu.. hush2 jela... dan yg len2.. nanti kita jumpa lagi ok??? dan yg ingin berkenalan juga.. meh2 kita kenal ok?? huhuhuhuhuhuuu..... Momo tak penah sumbunk punya la... jgn risau...



Kepada adif di KL sana, bila ang nk blk jitra or mai umah kami kat penang nie..?? aku pun tak tahu lagi bila nk turun Kl la.. sesibuk sgt nie... aku tau ang ada byk hal nk cerita kat kami kan??
Amet ; Sesori la.. cz aku blk jitra tak bgtau ang ok.. blk umah trus lyn tenet n fmly aku je.. blk umah pun nk rest...nnti ade masa kita kuar ok??
Kpd GYP; thanks cz terima aku as group u all.... aku sayang ampa!!! ade masa kita outing sesama ok??
Byk juga kwn2 lame yg tak jumpa nie.... hope yg terbaca nie.... nnti ade masa kita SMS ok??
Kpda yg blog aku chenta nie..., sori la ek?? nnti ade masa lagi aku edit lagi n post entry baru lagi ok syg???




~Dont know what to say.. just perceive with the ear... and hepi watching it....~

video
~Harum Subur Dihati~