Monday, August 31, 2009

My Black Memory I Guess?!?or!?!

Masih terigat lagi akan aku, peristiwa yg berlaku pada tarikh nie… (31 Ogos 2005) That day, aku masih lagi dalam Latihan Industri (praktikal), sem 3, POLISAS, kuantan. Aritu juga seingat aku, pada tarikh tu, kami ade mengadakan Hari Keluarga Sime Tyres Internationals (M) (A/star ) yg sekarang nie bertukar name menjadi Continental Sime Tyres AS Sdn.Bhd., di Tasik Darulaman Jitra, Kedah.(tempat FamilyDay)



Time tu, aku ade juga mengajak si Edy nie dtg temani aku n tolg2 aku utk mengadakan game disana.. kalau tak slah aku la akn.. dalam kul8 game tu bermula.. so kami dh kul7 pagi kne ade kat sana utk siapkan sumenya…



Aku tak igt sgt ape yg berlaku time tu.. but yg pastinya aku memang kne jaga 2@3 game tu.. yg mne.. aku punya idea.. and kne siapkan sumenya..mcm sorg diri lak..puas mintak tolg kwn2 time t.. siap kol Man and Mie lagi mintak tolong… tapi dorg dtg dh tghari dh..dh nk hbs game baru dtg.. ape la.. Budak2 lain?? Budak2 praktikal lain dorg tak tahu sgt game yg aku nk buat tu.. lagipun..dorg kne jag game len same.. it ok… sumenya selamat pada time tu…




Dalam lepas zohor juga la sumenya hbs.. and aku leh balik.. tapi time tu.. Man mengajak aku lak g beli barang2 camping kat Carefour, Penang. Katanya ade sale barangan camping.. lagipun katanya dia nk beli Sleeping Beg.. (time tu kami mmg gile camping), so aku balik rumah dulu.. siap2.. dan pada masa tu aku ckp kalau g naik kerete takpe la juga.. ni nak g naik moto je..jauh tu… kita g Tesco SP sudah… bt ape jauh2.. penat la.. so yg lain pun pk mcm tu juga.. kami pun bertolak dari umah aku dalam pukul 3 lebih la… time tu juga.. seigt aku la kan.. kami g 4 biji moto..



Agak2 dlm sejam lebih juga la kami sampai ke Tesco tu… hujan ke tak time tu.. aku pun lupe sudah….. So lepas parking.. kami terus la menuju masuk ke bahagian shoping tesco tu.. mesti la ke bahagian camping tu dulu.. amek troli… aku tolakkan… coz aku mmg suke tolak natang tu la.. walaupun tak berisi.. entah la kenape..?!?

Mule2.. kami isi dulu la Sleeping Beg tu, lps tu dh mule mengarut dh.. coz nk beli pun time tu cme 4 biji je… tapi aku buh dlm troli tu penuh tau!! Man lak + ngn brg2 cmping len lagi.. cnth: khemah, kerusi camping, lampu camping.. and sume brgan yg berkaitan ngn camping la… hahaks.. lepas tu aku tolak troli tu ngn selambanya… hihihihi.. pergi ke site len lak.. pelanggan di situ kebanyakan memerhatikan kami je.. siap kami dengar ade yg ckp..; ‘huhs budak2 nie nk g camping nie…’ kami hanya mampu tersenyum je time tu.. nak gelak..?? nk juga.. tapi kami tahan jela.. huhuhuhuhuhu..



Lepas tu kami tukar lak brg dlm troli tu.. kami buang balik brg2 tadi kecuali sleepimg beg.. and kami isi lak ngn brg2 sukan.. cntohnya: bola, kasut sukan, tali , dan sume yg berkaitan sukan la… hahaks… kali nie pun mcm tu juga.. kami tolak troli tu ke site len lak…sume owng tengok troli kami yg padat tu.. kali nie kami dgr lak..; ‘huhs..depa nie nak buta sukanika kot??’ hahks gelak kecil aku dlm hati nie… Banyak main sungguh kami ptg tu.. tanpa sedari jam kami dh hmpir kul7 petang!!!

So kami buangkan semula benda2 yg tak berkaitan tu… tinggal 4 biji sleeping beg je.. so kami tolak troli tu ke bhgian kuanter bayaran… time tu man ckp; ‘ kita byr kat awek yg cun2 je!!’ mata aku sambil memerhati kat kuanter yg ade… si edy dgn pantasnya menjawab; ‘ tu!!kat awek tu!! Yg awek free hair tu!!’ aku ckp; ‘kita cari la kat awek yg pakai tudung!!’ time tu korg nk tahu?? Semuanya kuanter dipenuhi ngn owg….ramai giler lah!! Yelakan.. mlm tu ade sale… mahunya tak ramai mcm tu!! Last2 aku terpandang kat satu awek nie yg agak segak, yang bertudung..( aku tunjukan kat Man) jom p byr kat sana aku ckp!! Ape lagi, ramai pun ramai la… janji awek cun!! Hahaks..



Beratur punya beratur sudah tibe turn kami utk byr.. time tu.. kalau tak salah aku.. aku suke tgk caranya yg peramah tu.. lagi pun senyumannya tu agak manis.. (masih teringat lagi senyumannya mcm mane until now) aku pun tegur la.. ‘owh NurLiyana’ dia pun terlihat tanda namenya didadanya tu.. time tu dia pakai baju kebaya.. mmg sweet sgt.. aku suke!! ( I mean, suke tgk gurl berbaju kebaya la) aku dah lupe aku ckp ape lagi tapi yg pastinya aku bt2 lwak cikit ngn man.. dia pun tersenyum.. and aku tetibe je..mintak no.hpnya dan tnya bila time hbs keja.. coz leh jumpa jap.. sembg2.. dia kata dlm pukul 8.30 mcm tu hbs la.. hp ade dlm loker.. so nnti sms la.. aku pun agak hairan juga la.. kenape mulut aku nie tetibe je mintak no.hp dia??? Sedgkan sebelum nie.. mane penah aku bt mcm tu pun??? Hairan2.. until now.. mgkin ade hikmah kenape tuhan suruh aku bt mcm tu.. time tu aku igt lagi hp aku rsak teruk akibat dihempuk oleh abah aku.. hancur berkecai!!! Tapi baiknya edy pinjamkan hpnya lagi satu kat aku.. katanya.. susah sungguh nk contact aku tanpa hp nie.. dah la hp tu 1st hp aku beli ngn duet aku sendiri.. penat kje tu!!! Tapi time tu aku suruh si edy yang mengambil no.hpnya.. coz aku segan+malu nk amek no.hpnya ngn hp yang aku gune time tu!!(nokia 3310) hahaks…



Tapi bila dah hbs byr dan kami pun di muke pintu masuk tesco, aku mintak no.hpnya kat edy.. edy lak kta; ‘ah!!dia kasi kat aku.ang mintak len la.. and dia terus lari..’ huhs.. barua sungguh budak nie.. aku yg mintak.. Man pun ckp kat aku; ‘jom afiq, kita p balik kt dia, mintak semula..biaq kat edy!’ aku ckp kat man..; kita beli la sesuatu..!’ so aku terus beratur (sbb pjg) si man g beli something… man beli ‘Smarties’ time byr tu kami ke kuanter len coz budak gurl tadi berpindah kuanter lak!! Aku pun tegur la; ‘aik knape lak tukar?? Tadi ckp nk blik kul8 lebih nie??’ Dia ckp; ‘bos mintak sambung bt OT sampai ke pukul 10mlm la.. takpe2 keja leklok kata aku padanya.. sambil2 tu aku mintak semula la no.hpnya.. sambil hairan.. ‘bukan ke tadi dah kasi??’ aku cakap la yg tadi hilang lak no.hp tu..



Di pendekan cite, (aku dah penat menaip nie..lagipun mesti korang dh bosan tahap cipan nie kan..? takpe cite nie saje je aku tulis, coz tak nk kasi memori hitam aku hilg mcm tu je.. kurg2 time tua nnti aku leh bacanya semula) kami balik ke rumah pun dah pukul 11 lebih juga la.. time tu seigt aku lagi la kan.. (hihihihi) aku sms kpdanya… aku ckp aku nie afiq yg tadi mintak no.hp kt tesco tu.. yg 2 kali mintak tu.. and than dia reply my test tau!!! terkejut jug aku.. ( time tu dia pakai no.DiGi) aku lak no. skrg nie la.. lyn Maxis je… so mahal la nk sms kat dia tu, aku stop je sms lps dia tido.. (dia jenis tido awl) and kata nurliyana, time tu juga ade 3 sms yg sama antar kt dia.. ktanya knpe dia tak lyn si edy tu sbb edy tak kasi tau nme sape yg smsm tu.. dia takut budak nk mainkanya.. yang si Man lak panggil dia “NUR”, seumur hidupnya takde owang lagi yg panggil dia mcm tu.. coz tu juga la dia tak lyn sms tu.. so kesimpulannya aku jela yg dilayannya… (hahahahahahaha.. gelak besar aku dlm hati!!!)



Tapi kini dia sudah betul2 jadi hak milik orang lain sudah… takde maknanya lagi.. Takpe la.. Tahniah jela ek, kepada si NurLiyana, semoga beliau berbahagia dgn pasangan dia tu… hahaks!! So I guess that’s the end of our story.. akhir kata Happy Independence Day!! Yg ke 52 tahun… Hope Malaysia bebas dari segala peperangan!! Peace One Luv!! Peace No War!! MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!!!



video
~Sayang-sayang~

Wednesday, August 26, 2009

Dinner Time!!!



Sekali lagi aku lambat update cite.. coz ade yg telah menunggu utk entry nie pun.. im so sori sgt2 ok?? agak sibuk cikit la akhir2 nie.. mcm2 kje kne uruskan dulu...coz tu lambat update hal nie.. ok la kali nie aku nk cite ttg aku 'makan malam' di Cherok Latah... iaitu jln nak ke Perik atas dari Wang Tepus.. hihihii.. (Chalet En.Shaker sbnrnya... Kedah la...) pada Rabu, 19 August 2009 yg lalu... untuk Program Rukun Tetangga sempena sambutan bulan Ramadhan... aku g sana ngn Man.. (tu pun puas aku mengajaknya tau!! mcm2 alasan.. segan la ape la..)



disebabkan aku ngn Man sampai lewat disana.. so leh dikatakan sume makan telah pun siap dia masak oleh 'para rukun tetangga' yg hadir pada petang itu... dorg dh g sana dlm kul4 petg lagi kalau tak silap aku la.. coz aku sampai sana pun dh nk dekat kul7 lebih dah la... hihihi... Azie ape lagi..bising la.. bukan je dia je yg bisng..owg len yg kat situ pun bis.. ckp ; 'ape la photographer sampai lewat!!owang dh hbs mask pun!!' hihihihi... so sori again.....! (._.')





Nak tolong ape pun dah tak tahu la.. coz sume benda dah siap pun... aku pun sembg2 sambil mkn2 jela.. hihihihi...

Photo Flipbook Slideshow Maker
aku makan jeruk ptg tu... cedap juga la.. coz dh lame tak 'mengidam'!

aku sampai sana ape lagi.. cari la 'budak kecik' tu.. si shisha la!! mane budak comei tu!!! nak pic nie..


Photo Flipbook Slideshow Maker


Lepas kami solat maghrib disana.. para tetamu telah pun sampai..
jemput2 la ek??? sila2....



mari kita tgk cikit makan yg ade pada mlm itu.... ZaSss....


hihihihihi.. terliur juga tgk time2 pose nie kan... so setelah para tetamu yg dijemput pun telah hadir, so mari la kita sama2.. baca surah Yaasin'...

Photo Flipbook Slideshow Maker


tetamu yg non-muslim lak... tgu dibawah sahaja dulu... ngn penuh b'sabar... hehehehe.... nanti kita makan ek..ek??


hampir sejam juga la.. sekarang mari kita baca doa... (nak hbs dah!!)

amin.....

Sekarang.. mari kita tgk lak lauk kita pada mlm itu... jom....



ape macam??? sedap tak???

Lauknya ialah... 'Ayam Kg masak Kicap, Gulai Ayam Piru(ayam belanda), Kurma Itik, Gulai Ikan Puyu, Air Asam, Bihun dan pencuci mulutnya, Jagung' yg aku tak sempat mkn tu... minumannya.. air suam ngn air oren...

Dah hbis pun baca yaasin tadi.. jom la mkn lani...!!


yang tak mau mkn lagi.. dok la sembang dulu ye???


Snap pic dorang...

azie,man, kak ngah n lain2...


kak ngah ngn sekutunya...(hihihihi...)

Jemput2 la makan ye.. sedap tu.. hahahaha...




En.Shaker & Pn Ana

Thanks coz jemput momo, utk jadi photographer pada mlm tu...


makan2.. jgn hiraukan yg lain.... tambah2..!! +nasi... (berasap tu.. panas2...)


nilah rupe nasi aku mlm tu yg di kait @ dibubuh oleh si Man.. thanks man.. aku tak suruh buh pun.. ko nie.. huhs.. dah la aku tak mkn ikan puyu,ayam piru, ayam kg tu leh gagah lg.. but keras gile la!! tapi si man n azie paksa aku rase ayam piru mlm tu.. cikit je aku rasenya.. Huhs.... agak manis la...



aku mkn cepat2.. dah hbis, aku nk snap pic budak comei tu!!! mane dia??? meh cni meh...!




yang len tu nasib la ek.. mne sempat, aku snap la!!!


shazleen

Photo Flipbook Slideshow Maker
aliya


lepas mkn kami Karaoke juga la... jom nyanyi puas2!!

aku nk main la ngn budak nie.. tapi dia lak malu2.. segan lak.. dah admirer aku dah la tu..
huhuhuhuhu....
Photo Flipbook Slideshow Maker


Huhs... penat aku mcm nie.. susah2.. nak rapat ngn budak kecik nie pun.. (geram aku!!)






so aku relax jap ngn budak nie... aku nk karaoke dulu la.. sambil2 snap pic owang len same...




Photo Flipbook Slideshow Maker


nyanyi punya nyanyi.. snap punya snap... tak sedar owang di bawah @ luar tu dah nk blk la...




nak blk... balik jela.. kami nk nyanyi dulu!!!


apekah ini???




adakah anda2 tergamam?? lalalalalala..... lalalala.......


jom nyanyi lagi en.shaker!!!
(teka lagu ape yg dia nyanyikan pd mlm tu???)


azie...asyiknya tu......!!!

sekarang momo nak cite cikit... knepe momo suke snap pic adik shisha tu.. sebab muke dia tu.. lebih kurang same ngn my xGF la... tak caye?? cube tgk cikit perbezaan pic dorang nie...




ade tak cikit??? cube tgk kat mata dorang tu..


namenya sebenar sofea camellia bt ahmad shaker
berumur 5 tahun berasal dari Kedah...


Siti Fatimazahara, berasal dari Sabah
dia berumur 21tahun...

Photo Flipbook Slideshow Maker

Photo Flipbook Slideshow Maker

dalam hampir kul 12 juga la.. kami balik pada mlm tu...hbs nyanyi..kami siap2..kemas2 brg cikit.. terus balik la.. coz esok Man lak nk kje.. kenyang pun kenyang.. penat pun penat... (penat main ngn budak tecik sowang tu...) Bila la nk g sabah ek??? hurmmmm.... (miss......)



video
lagu utk.. hurmmmm... tgk jela...